Nieuws

Swammerdamstraat 24

 

Swammerdamstraat 24

Het therapeuticum heeft uitbreiding van ruimte gevonden in een nabijgelegen locatie. We worden groter doordat de huisartsenpraktijk is gegroeid met praktijkondersteuners en 2e huisarts, voor enkele dagen. En het biedt de mogelijkheid voor onze zelfstandig ondernemende therapeuten om ook uit te breiden. Daarom zijn we blij u te kunnen ontvangen in de Swammerdamstraat nr. 24. De ingang zit aan de achterzijde op een klein pleintje. Het gebouw huisvest reeds verschillende gezondheidszorgwerkers van andere discipline. De gezamenlijke wachtkamer bevindt zich centraal in het gebouw en is voorzien van diverse leesbladen. Zoals het nu is verdeeld, zullen de fysiotherapeuten Alice van Kuilenburg, Eduard de Graaff, de pohggz Hetty van Dijk en de euritmiste Janneke… hier enkele dagdelen per week werken. Er zal u bij “het afspraak maken” genoemd worden dat het een afspraak op de Swammerdamstraat betreft. Mocht het onverhoopt een keer misgaan dan is het enkele minuten lopen naar de andere locatie. Wij verwachten dat het beslist een keer zal gebeuren in de gewenningsperiode.  Maar wij hopen u er op dezelfde wijze te ontvangen zoals u van ons bent gewend op de Daltonstraat. En wanneer u benieuwd bent, stap dan gerust even binnen om de wachtkamer te bekijken.

LSP aansluiting huisartsenpraktijk

Amersfoort 08-12-2017

 

Geachte heer/mevrouw,

 

 

Het kan voorkomen dat u buiten onze praktijkuren of tijdens vakantie bij een andere (huis)arts, apotheek of bij de huisartsenpost terecht komt voor een onverwacht medisch probleem. De inhoud van uw elektronische medische dossier dat door ons wordt bijgehouden kan binnenkort ook buiten onze praktijkuren in worden gezien door uw

behandelende zorgverleners. De techniek die dit mogelijk maakt staat bekend als ‘het landelijk schakelpunt’ (het LSP). U kunt uw dossier voor dit doel beschikbaar maken, hiervoor is uw expliciete toestemming nodig. Indien u dit niet wilt, bent u hiertoe niet verplicht.

 

Wij willen u daarom vragen om het “Toestemmingsformulier” op website ikgeeftoestemming.nl in te vullen.

 

Wanneer u toestemming geeft, melden wij uw dossier aan bij het LSP. Voor alle duidelijkheid, uw dossier wordt niet verspreid. De gegevens in uw dossier worden alleen geraadpleegd indien noodzakelijk voor uw zorgverlening. Het beheer over uw dossier blijft bij ons.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

H.W. Cost Budde, huisarts

W.S. Heddema, huisarts

 

 

Nieuwsbrief zomer 2017

Zomer

De zomer is begonnen met een warme en droge periode. De vakanties breken aan.
Ga uitgerust op reis en bescherm u tegen teveel zon en warmte.
Citroenwater, muntthee en bouillon kunnen helpen uitdroging te voorkomen.
Een pet of hoed beschermt het hoofd.
En dunne katoen of zijde beschermt de ledematen tegen overmatige straling.
READ MORE

Huisarts Wendelien Heddema stelt zich voor.

Nadat ik in Wageningen de studie Voeding afgerond heb,  heb ik bijna 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt totdat ik geneeskunde ben gaan studeren. Graag wilde ik nog huisarts worden. Tijdens de huisartsopleiding maakte ik kennis met de antroposofische  geneeskunde en zag ik dat deze een hele waardevolle aanvulling kan bieden. De opleiding tot antroposofisch arts heb ik afgerond in januari 2017.

Ik vind het dan ook heel erg fijn om 2 dagen per week als huisarts werkzaam te kunnen zijn in het Therapeuticum Artemis (naast 2 dagen per week in Zeist).
De diversiteit van het huisartsvak boeit me erg (van kleine ingreepjes tot indringende gesprekken), net als de diversiteit van mensen.

Ik vind het belangrijk aan te sluiten op dat wat iemand nodig heeft om gezond te zijn en blijven. Mijn streven is om daar een goede gids in te zijn. Dat zal mij zeker niet in alle gevallen lukken maar ik blijf daar wel mijn best voor doen. Zo ben ik me ervan bewust dat mensen mij als streng en zakelijk kunnen ervaren, bijvoorbeeld als ik de beperking in de tijd van het consult aangeef. Ik zou graag willen dat die beperking een minder grote rol speelt in ons vak maar dat is gedeeltelijk inherent aan ons zorgstelsel. Vragen en suggesties op dit punt en andere zaken die u aan het hart gaan, zijn zeer welkom. Laten we samen werken aan de gezondheid van mens en natuur.

Cursus “Draakjes van Kinderen”

Draakjes van kinderen

Over de zintuiglijke ontwikkeling van 0-7 jaar

Wanneer: Woensdag avond van 19.30 tot 21.30 uur

25 januari, 8 en 22 februari, 8 en 22 maart

Waar: Therapeuticum Artemis, Daltonstraat 10 in Amersfoort

Wat: In deze cursus wordt ingegaan op de zintuiglijke ontwikkelingsbehoefte van kinderen in de eerste 7 jaar. Dit is de basis waarmee ze de wereld ontdekken, beleven en begrijpen. Deze indrukken beïnvloeden hun gedrag, hun welbevinden en die van de opvoeders. Sommige kinderen zuigen in stilte alles op, anderen kunnen er geen genoeg van krijgen, en weer anderen doen geen oog meer dicht. Hoe is dit bij jou kind? Wat kan jij doen om jou kind te ondersteunen?

Kosten: 75 euro per persoon

Met: Karin Houwing (ergotherapeut) en José Vlaar (euritmietherapeut)

Opgave bij www.therapeuticum-artemis.nl of ergotherapiekinderen@gmail.com