Antroposofische huisarts

Zienswijze

De antroposofische huisarts verbindt de reguliere geneeskunde met de holistische, antroposofische visie. Ziekte is in zijn ogen meer dan alleen een hinderlijk bedrijfsongeval dat zo snel mogelijk de wereld
uit moet, het liefst via een vast protocol of een standaardbehandeling. Ziekte kan een ingrijpende betekenis hebben in iemands leven, maar kan tegelijkertijd ook een nieuwe ontwikkeling mogelijk maken. De antroposofische arts houdt meer rekening met individuele aspekten van ziekte, met als doel persoonlijke ontwikkeling en autonomie te bevorderen; hij stimuleert de patiënt om ook zelf verantwoordelijkheid te nemen in het genezingsproces.

Bij ons onder behandeling?

Bij de antroposofische huisarts werken wij met een wachtlijst. Woont u in Amersfoort (uitgezonderd de wijken Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst) of Leusden, dan kunt u zich via onderstaande button aanmelden voor de wachtlijst.

U kunt ook op consultbasis een afspraak maken (met behoud van eigen huisarts), neemt u dan contact op met de assistente.

Aanmelden wachtlijst

Spoed

08.00 – 17.00 uur, via 033-4619483, keuze 1.

17.00 – 08.00 uur, via de huisartsenpost, telefoon: 0900-3311233.

Waarneming

17.00 – 08.00 uur en in het weekend via de huisartsenpost, telefoon: 0900-3311233.

Op dinsdagmiddag, bij nascholing en vakantie: Dhr. P.W. Kreek, huisarts, Vondelplein 4B. Telefoon: 033-2542654.

Bereikbaarheid

Aanvragen voor telefonisch spreekuur:
voor 10.00 uur, via 033-4619483, keuze 3.
U wordt tussen 11.00 en 13.00 uur teruggebeld.

 

Herhaalrecepten aanvragen en inspreken via de receptenlijn:
24 uur per dag, via 033-4619483, keuze 2. Recepten ingesproken voor 11 uur, worden dezelfde dag verwerkt.

 

Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.

Middelen

De geneesmiddelen die deze geneeskunde gebruikt, komen uit de natuur: mineraal, plantaardig of dierlijk van oorsprong worden ze bereid volgens antroposofische kennis van mens en natuur. Daardoor hebben deze middelen een zekere verwantschap met de mens. Reguliere medicijnen worden vrijwel allemaal synthetisch bereid en zijn ons in feite wezensvreemd; “zonder bijwerking geen werking” spreekt men dan cynisch. Desondanks mogen we dankbaar zijn dat ze er zijn. Naast medicatie stimuleert de antroposofische arts een actieve, gezonde leefstijl en biologisch dynamische voeding; hij werkt samen met verschillende therapeuten.

Doktersassistente

De doktersassistente in een antroposofische huisartsenpraktijk verricht naast de gewone taken van een assistente ook verschillende werkzaamheden die specifiek zijn voor de antroposofische geneeskunde. Zo leert ze de patiënt wat hij/zij zelf kan doen met natuurlijke middelen bij een klacht. In de eerste plaats heeft ze kennis over tal van zelfzorgmiddelen. Verder adviseert ze bij het maken van compressen (zoals bv het mierikswortelcompres bij bij-holteontsteking), het aanbrengen van wikkels (bv kamille-buikwikkel bij darmkrampen) of omslagen (calendula natverband bij wonden), het toepassen van soorten thee, stomen met verschillende kruiden, het gebruik van zalven, oliën of baden. Ook dient ze antroposofische geneesmiddelen toe als injectie of ze leert dat aan de patiënt zelf. Zo ondersteunt ze de patiënt met haar kennis en vaardigheden om zoveel mogelijk met natuurlijke middelen het genezingsproces te bevorderen.

Samenwerking met andere therapeuten

De verpleegkundige kan helpen met het toepassen van deze natuurlijke middelen, bijvoorbeeld in compressen, wikkels of inwrijvingen. Ook andere therapieën kunnen het genezingsproces ondersteunen, zoals fysiotherapie, euritmie-, spraak-, muziek-, of kunstzinnige therapie; zowel bij lichamelijke als bij psychische klachten kunnen ze werkzaam zijn. Biografische gesprekken kunnen zinvol zijn om de “rode draad” in het leven te hervinden. De diëtiste adviseert bij ziekte en gezondheid over voeding, die zoveel meer kwaliteiten bevat dan alleen maar eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen en vitamines.

De antroposofische huisarts werkt met veel mensen samen. Het Therapeuticum biedt daartoe unieke mogelijkheden!

Team

Huisarts

Dhr. Hugo Cost Budde

Spreekuur op maandag, dinsdagochtend, dinsdagavond, donderdag en vrijdag

Huisarts

Mw. Wendelien Heddema

Spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag

Doktersassistent

Praktijkmanager

Mw. Marina Meijerink – van Impelen

Aanwezig op maandagochtend, dinsdag en vrijdag

Doktersassistent

Mw. Anita Roodhart – Schelling

Aanwezig op maandag, woensdag en donderdag

No show tarieven

No show tarieven huisartsenpraktijk 2016

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren afgezegd te worden. Indien u niet op de gemaakte afspraak verschijnt gelden de volgende tarieven:

 

Consult: € 10.00
Dubbel consult: € 20.00

 

Deze kosten zijn voor eigen rekening en kunnen niet bij de verzekering gedeclareerd worden.

Contact

Heeft u een vraag aan ons? Vul dan onderstaand contactformulier in.
We zullen dan contact met u opnemen.

Dit contactformulier is niet bedoeld voor het maken van afspraken en medische vragen.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht