Natuurvoedingskundige

De mens

Vanuit de antroposofie wordt de mens beschouwd als meer dan alleen materie. Daarom wordt voeding niet alleen afgestemd op lichamelijke ontwikkeling, maar op de gehele mens. Het antroposofische drieledig en vierledig mensbeeld is hiervoor richtsnoer. Daarin worden verschillende deelgebieden van de mens erkend, fysieke en niet- fysieke.

 

Voeding kan – bij gezondheid en ziekte – een positieve ondersteuning bieden bij het in evenwicht houden of brengen van deze deelgebieden. Hierdoor kan de mens meer heel zijn.

Bij ons onder behandeling?

Meld u zich dan bij ons aan.

Aanmelden

Natuurvoedingskundige

Mw. Simone Pieterse

Bereikbaarheid

Telefoon: 06-11164258

mail: simone.pieterse@ziggo.nl

Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.

Adres

Daltonstraat 10, 3817 VB
Amersfoort, Nederland

Voeding

Ook voeding zelf is meer dan alleen materie. Binnen de antroposofie
gaat men er vanuit dat voeding ook levenskrachten bevat, die op hun beurt de levenskrachten van de mens voeden. Voedselkwaliteit is dan ook belangrijk. Daarom worden bij voorkeur producten gebruikt uit de biologische en biologisch-dynamische landbouw: levenskrachten zijn hier het sterkst aanwezig.

 

Ook de wijze waarop we de voeding bereiden heeft invloed op de levenskrachten. De natuurvoedingskundige stelt samen met de cliënt de voeding zodanig samen, dat de gezond makende krachten en de levenskrachten in de cliënt zoveel mogelijk worden aangesproken en gestimuleerd. Hierdoor kan er een genezingsproces plaats vinden, of een verbetering van de huidige situatie. Ook werken we samen zo nodig aan bewustwording van de eigen voedingsgewoonten en invloed daarvan op de klachten.

Vergoedingen - Tarieven - Praktische informatie ↓

Empty section. Edit page to add content here.

Contact

Heeft u een vraag aan ons? Vul dan onderstaand contactformulier in.
We zullen dan contact met u opnemen.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht