Fysiotherapie

 Fysiotherapie

Graag zelf bij iedere afspraak meenemen:

 •  1 hoeslaken voor over de behandelbank
 •  1 (eenpersoons) laken
 •  1 grote handdoek
 •   kom niet eerder dan 5 min. voor aanvang afspraak naar de praktijk

Fysiotherapie

Voor meer informatie scroll naar beneden.

Heeft u klachten aan uw bewegingsapparaat? Doe dan direct hieronder de check!

In samenwerking met Hierhebikpijn.nl

 

Wanneer bewegen niet meer zo makkelijk gaat vanwege een acute blessure of chronische overbelasting of aandoening kunnen wij  fysiotherapeuten u op weg helpen. Wij bieden behandeling bij herstel en het ontwikkelen van uw optimale bewegen. Wij ondersteunen bij het leren omgaan met veranderingen in uw beweegmogelijkheden bij chronische aandoeningen. Samen met u wordt uw hulpvraag besproken, een lichamelijk onderzoek gedaan en een behandelplan gemaakt. Ook kan het zijn dat u ondersteuning nodig heeft bij lichamelijke klachten met een emotionele of mentale oorzaak of bij vitaliteitstekort en conditievermindering na het doormaken van een ziekte. Er wordt gekozen uit verschillende behandelmethoden die de fysiotherapeut ter beschikking heeft. Vanuit antroposofische inzichten proberen wij met onze therapieën een nieuw evenwicht te vinden. De gehele mens staat hierin centraal.  Aandacht wordt besteed aan voorlichting, zelfzorg en preventie, bewustzijn van het lichaam is een belangrijk onderdeel van het behandelresultaat.

Bij ons onder behandeling?

Meld u zich dan bij ons aan.

Aanmelden

Team

Fysiotherapeut

Mw. Alice van Kuilenburg BIG: 99034252304

maandagochtend

dinsdagochtend, woensdag, donderdagmiddag en avond en vrijdagochtend

Fysiotherapeut

Mw. Imelda Peterse BIG: 79034696504

maandagmiddag en donderdagmiddag

Fysiotherapeut 

Dhr. Eduard de Graaff

dinsdagmiddag en avond, vrijdagochtend en  middag

Enkele indicaties:                                                                                                                                                           

 • Spier- en gewrichtsklachten zowel acuut als chronisch     
 • Blessures na sporten
 • Hoofdpijnen, migraine
 • Vitaliteitsondersteuning, herstel na ziekte.
 • In-en doorslaapproblemen
 • Onrustig gedrag kinderen
 • Stress gerelateerde klachten, burn-out
 • Depressieve klachten
 • Ondersteuning bij chemotherapie

Bereikbaarheid

Daltonstraat 10, 3817 VB Amersfoort

Inspreken via telefoon: 033-4633466.

mail: fysiotherapie.artemis@gmail.com

mail: praktijkdegraaff@gmail.com
U wordt teruggebeld.

Gewerkt wordt met zachte ritmische harmoniserende massagehandgrepen die de herstelprocessen activeren. Meestal start de ritmische massage op de rug en wordt afgesloten aan de voeten. De handgrepen volgen meestal het spierverloop. Tevens worden vaak orgaaninwrijvingen met speciale oliën of zalven gegeven. Na de behandeling wordt er gerust, eventueel met een warme kruik aan de voeten of op de buik.

Gewerkt wordt met massagehandgrepen die qua vorm en ritme verrassend werken en vastzittende structuren in het lichaam en de ziel in beweging kunnen brengen.  Het is reducerend, een vorm van snoeien,  het dynamische evenwicht wordt herstelt. Bij inslaapproblemen kan iemand ‘zijn hoofd niet afzetten’, er is teveel bewustzijn, dit kan door een armen en hoofdmassage (bovenpoolmassage) teruggedrongen worden. Wanneer het denken chaotisch wordt en men niet goed meer tot handelen kan komen kan een benenmassage (onderpoolmassage) gegeven worden. Ook kunnen bij deze massagetherapie speciale orgaaninwrijvingen toegepast worden. Na een bovenpoolmassage wordt er gerust, eventueel met een warme kruik, na een onderpoolmassage wordt er aansluitend aan de therapie een korte activerende wandeling gemaakt.

Beide massagevormen vinden hun inspiratiebron bij de Nederlandse arts Ita Wegman; de ritmische massage is verder uitgewerkt door dr. Margaretha Hauschka en de reducerende massage door fysiotherapeut en euritmietherapeut Volkier Bentinck.

De Bowen Techniek werd ontwikkeld door de Australiër Thomas Bowen(1916-1982). De therapeut maakt korte, rollende bewegingen over de spieren met duim en wijsvinger. De lichte druk die wordt uitgeoefend geeft het lichaam een prikkel. Als reactie op deze prikkel zoekt het lichaam een betere balans waardoor pijn en klachten verminderen.


Kenmerkend is dat deze series bewegingen telkens met een pauze van enkele minuten onderbroken worden om de prikkel, die wordt veroorzaakt door de rolbeweging, te laten inwerken.


Bowen behandelt niet een geïsoleerde klacht, maar het hele lichaam.

Extracorporale shockwave therapie (ESWT) kortweg Shockwave genoemd is een moderne methode die bij diverse aandoeningen goede resultaten geeft. Shockwave zijn geluidsgolven.  De Shockwave-apparatuur geeft ’stootjes’ af die precies op de juiste plek, pezen, spieren en kapsels, hun genezende werk doen.


De golven vergruizen  kalk in pezen en kapsels zodat het door het lichaam wordt afgevoerd. De hoogenergetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Zij stimuleren het eigen herstelmechanisme van het lichaam, waardoor verzwakt weefsel steviger wordt en een grotere belasting aan kan.


De golven worden afgegeven door een ‘behandelpistool’. De behandeling duurt per keer niet langer dan vijf tot tien minuten.
Vaak is een beperkt aantal behandelingen al voldoende voor een aanzienlijke verbetering van de klachten of zelfs volledige genezing.

Bij blessures, chronische aandoeningen en ontstekingsreacties ontstaat drukverhoging in de weefsels en pijn met reflectoire aanpassing in de fascia en spieren. Dit veroorzaakt een remmende werking op spieren en gewrichten met functieverlies tot gevolg. Meteen na het tapen wordt pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid ervaren. Doelstelling is verbeteren van de artrogene struring en stabiliteit.

Mobilizing Awareness® is ontwikkeld door Servaas Mes en is gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna. Het is een eenvoudige behandelmethode, die zich kenmerkt door rustige oefeningen. Het accent ligt op het bewust voelen van het lichaam voor, tijdens en na bewegingen gecombineerd met ademhaling. De oefeningen kunnen samen met de therapeut worden gemaakt (zogenaamde pandiculations). Een serie oefeningen (Daily Cat Stretch) kunnen aangeleerd worden om het lichaam soepel en actief te houden.

Vergoedingen - Tarieven - Praktische informatie ↓

Particulieren tarieven met ingang van 1 februari 2022. Geldig bij geen aanvullende verzekering. De tarievenlijst hangt ook in de wachtkamer ter inzage.

 

Zitting € 42,00
Eenmalig consult € 75,00
Lange zitting € 75,00
Screening € 13,00
Intake en onderzoek na screening € 62,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 62,00
Korte rapportage € 42,00
Uitgebreide rapportage € 75,00
Telefonisch consult € 16,00
Verzuimtarief zitting 100% van de geplande
Toeslag bij ‘aanhuis’ behandeling € 21,00