Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis en kunde opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten in het lichaam en in het bijzonder de wervelkolom. De oorsprong van klachten aan het houdings- en bewegings apparaat kunnen heel divers zijn. Een trauma, verouderingsprocessen (slijtage), eerdere medische ingrepen, langdurige overbelasting. Maar ook ingesleten bewegingspatronen, leefstijl en stress kunnen van invloed zijn op het bewegend functioneren. Als gevolg hiervan kunt u pijnklachten hebben ontwikkeld of kunnen er aanpassingen zijn ontstaan in betrokken weefsels. Bijvoorbeeld beperking in de gewrichten, de zogenaamde bewegingsblokkades, verhoogde spanning in spieren, verminderde spierlengte of verminderde kracht en stabiliserend vermogen van de wervelkolom. Daarnaast kunnen bindweefselstructuren en zenuwmobiliteit zijn beïnvloedt. Maar ook algemene conditie en welbevinden kunnen zich aanpassen waardoor het bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is.

Een behandeling van een orthopedisch manueel therapeut is er op gericht op om deze ” stoornissen” in kaart te brengen en middels specifieke behandeltechnieken te beïnvloeden. Orthopedische manuele therapie blijkt voor veel uiteenlopende klachten een goede behandelmethode te zijn. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Het kan zijn dat u na een behandeling al afname van pijn of spanning ervaart, of een verbeterde houding of functie van het behandelde gewricht zodat u makkelijker kan bewegen.

In het Therapeuticum wordt manuele therapie aangeboden door Arjan Boshuijzen. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 06 39608038 of een email sturen naar:  info@praktijkboshuijzen.nl

Meer informatie vindt u op: www.praktijkboshuijzen.nl

Contact

Heeft u een vraag aan ons? Vul dan onderstaand contactformulier in.
We zullen dan contact met u opnemen.

  Voornaam*

  Achternaam*

  Emailadres*

  Telefoonnummer*

  Straat en huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Uw huisarts