Muziektherapie

Therapie

Muziektherapie is een vorm van hulpverlening waarbij muzikale middelen binnen de therapeutische relatie worden ingezet om verandering, ontwikkeling, stabilisatie of acceptatie te bewerkstelligen op emotioneel, gedragsmatig, cognitief, sociaal of lichamelijk gebied.

 

Onderdeel van de therapie is de diagnostische fase, waarin de hulpvraag, het persoonlijke muzikale handelen en situaties uit het dagelijks leven met elkaar in verband worden gebracht. Daarna worden in een evaluatie de bevindingen, doelstelling en behandelplan besproken (of met de ouders van een kind) en wordt aan een therapeutisch traject begonnen.

Bij ons onder behandeling?

Meld u zich dan bij ons aan.

Aanmelden

Muziektherapeut

Mw. Inge Verver

Bereikbaarheid

Inspreken via telefoon: 033-4633466, of 06-50984176.
U wordt teruggebeld.

 

Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.

Adres

Daltonstraat 10, 3817 VB
Amersfoort, Nederland

Therapie

Muziektherapie maakt gericht gebruik van bepaalde elementen uit de muziek zoals melodie, harmonie, ritme en maat en van instrumenten waarvan de klank inwerkt op het denken, voelen en handelen van de mens.

 

Er wordt gewerkt met zang- en andere muzikale oefeningen. De therapie kan luisterend en/of actief muzikaal zijn. Meestal duurt de therapie 10 tot 14 weken, één keer per week. Voor kinderen is het een half uur per keer; voor volwassenen tussen de 30 en 60 minuten.

Vergoedingen - Tarieven - Praktische informatie ↓

Empty section. Edit page to add content here.

Contact

Heeft u een vraag aan ons? Vul dan onderstaand contactformulier in.
We zullen dan contact met u opnemen.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht